top of page

Contact met onze crowdmanagers?

Bel 040-2988985

Ondersteuning bij corona-aanpak

IMG_8981.HEIC
poortjes-antidiefstal-terre-bleue-dockx-
59189111_2032266450413122_80263077517328
fe9bd3_d9041b3fe16644a685b261959a549c7f~
Schermafbeelding 2020-03-24 om 16.53.58.

De impact van allerlei maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is voor het bedrijfsleven erg groot. Steeds meer bedrijven zullen zich ervan bewust worden dat het nieuwe normaal een "anderhalve meter samenleving" betekend, waardoor elk bedrijf eigen passende maatregelen moet nemen. Maatregelen om ervoor te zorgen dat bedrijven weer open mogen gaan, maar ook open mogen blijven. Dat is niet vanzelfsprekend en vereist een behoorlijke voorbereiding.

Uiteindelijk beslist natuurlijk de overheid of bedrijven open mogen en in welke mate, afhankelijk van de ontwikkeling van het virus en de aanwezigheid van protocollen die een veilige overgang naar de 1,5 metereconomie kunnen faciliteren. Alle activiteiten en voorbereidingen samen noemen we de corona-aanpak. De corona-aanpak is erop gericht om het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Als dit lukt, kunnen we stap voor stap meer ruimte creëren in de anderhalve meter samenleving. 

QORPIE-methode

Bedrijven die zich voorbereiden om weer open te kunnen gaan, kunnen gebruik maken van onze expertise. Wij hebben veel ervaring op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol en kunnen ondernemers op veel verschillende gebieden hiermee ondersteunen. We doen dat middels onze recentelijk ontwikkelde QORPIE-methode

Planvorming en analyse

We starten met onze Quickscan en inventariseren snel en kort of wij een geschikte partner zijn die voldoende ondersteuning of begeleiding kan bieden bij de vraagstukken die u als ondernemer op dit moment heeft. Met ons vervolg Onderzoek bekijken en analyseren we de situatie in uw bedrijf en Rapporteren we risico's en knelpunten. Vervolgens maken we samen met u een Plan van aanpak, bestaande uit protocollen, een Implementatiefase en een Evaluatiefase. 

Protocollen

Een belangrijk onderdeel van "voorbereiden" is het opstellen van protocollen die waarschijnlijk voor een langere periode nodig zullen zijn. Protocollen die ervoor zorgen dat medewerkers, klanten en bezoekers zich op een veilige, maar toch vrije manier kunnen bewegen in verschillende omgevingen. Onze protocollen bevatten de belangrijkste (door de overheid verplichte gestelde) thema's zoals hygiëne, afstand houden en bescherming. Ze vertalen de RIVM richtlijnen naar praktische handvaten en beschrijven hoe naleving gehandhaafd kan worden. 

Hulpmiddelen

Tijdens onze QORPIE methode kunnen we ook gebruik maken van diverse hulpmiddelen. Denk daarbij aan de meest eenvoudige oplossingen zoals het plaatsen van wegwijzerborden of het plakken van twee lijnen tape met daartussen precies anderhalve meter, maar  denk ook aan meer complexere of technische oplossingen. Het coronameubel is een voorbeeld van zo'n hulpmiddel wat al op diverse plaatsen ingezet en gebruik wordt. Daarnaast kan ook een vorm van toegangscontrole gewenst of verplicht zijn, waardoor ook de inzet van een beveiligingsbeambte noodzakelijk is. 

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar ondersteuning in de vorm van advies en bemiddeling? Laat onze crowdmanagers u dan helpen en bel voor een vrijblijvende quickscan, zodat u zich maximaal kunt voorbereiden op een situatie waarin u weer open mag gaan. Onze crowdmanagers kunnen het volledige traject met u doorlopen of een beperkt gedeelte daarvan, afhankelijk van de situatie waarmee u te maken heeft. Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

bottom of page