top of page

Beveiliger NOS in Urk met bijtende stof bespoten


Een beveiliger die in Urk een cameraman van de NOS begeleidde, is zondagmiddag met een bijtende stof in zijn gezicht gespoten. De cameraploeg werd aangevallen door twee jongeren, die niet wilden dat er een reportage werd gemaakt van de uitgebrande keet van de GGD-teststraat.


Zaterdagavond kreeg de NOS het ook al zwaar te verduren, toen een cameraploeg de rellen en de brand wilde vastleggen. Ook zondagmiddag ging het mis. Een cameraploeg wilde de ravage vastleggen en daarbij ontstond een woordenwisseling tussen twee raddraaiers en een beveiliger van de NOS. De laatste kreeg daarbij een bijtende stof in zijn gezicht gespoten.

De politie zegt de actie serieus te nemen en is een onderzoek gestart, maar voorlopig is er nog niemand opgepakt. De beveiliger is op de plek van het incident behandeld door een arts. Kort daarna vertrok de NOS om elders opnames over het onderwerp te gaan maken.


Bovenstaand bericht wat ons bereikte via beveiligingsnieuws, vinden wij natuurlijk te triest voor woorden. Het is zorgwekkend dat mensen tot dit soort gedrag in staat zijn als zij zich boos of machteloos voelen. Het is nog zorgwekkender dat mensen die het ergens niet mee eens zijn, hier op de verkeerde manier tegen protesteren en dat uiten tegen de verkeerde mensen. Wij wensen de beveiliger veel sterkte bij het herstel en de verwerking van dit hele gebeuren en hopen dat geweld tegen mensen die gewoon aan het werken zijn om een gezin te kunnen onderhouden (of zelfs om te overleven) ooit zal stoppen. Hoewel dit inmiddels bijna een illusie is, moeten we het blijven uitspreken.

79 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page