top of page

Beveiligers verdienen ook extra bescherming tegen agressie en geweldNet als mensen van de ambulance, de brandweer en de politie verdienen ook medewerkers van beveiligingsbedrijven betere bescherming tegen agressie en geweld.


Dit zegt de Nederlandse Veiligheidsbranche in reactie op het voorstel van het kabinet om bij elke vorm van geweld tegen personen die een publieke taak uitoefenen geen taakstraf meer mogelijk te maken. Dit verbod geldt nu alleen voor bepaalde geweld- en zedenmisdrijven.


“Beveiligers kunnen, net als andere functionarissen belast met een publieke taak, slachtoffer worden van agressie en geweld”, zo zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. “De praktijk is helaas dat beveiligers nog niet automatisch dezelfde behandeling krijgen als de in het wetvoorstel genoemde hulpverleners. Dat is niet uit te leggen; beveiligers werken herkenbaar in uniform en hebben een wettelijk omschreven beveiligingstaak. Het gaat vaak om beveiligers die werken voor een gemeente en/of overheid. Ook die 30.000 functionarissen verdienen rechtvaardige bescherming tegen geweldplegers.”


De Nederlandse Veiligheidsbranche vindt het overigens zeer terecht dat functionarissen die bij een publieke taak worden geconfronteerd met agressie en geweld, beter worden beschermd. Ze pleit er echter voor de beveiligers toe te voegen aan de in het wetsvoorstel genoemde beroepsgroepen (politie, brandweer en ambulancemedewerkers).


Bron: Nederlandse Veiligheidsbranche


25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page