top of page

Brandveilig wonen


Veel mensen zijn nog steeds aan huis gebonden vanwege de situatie waarin we ons met zijn allen bevinden. Ondanks de mindere kanten, biedt thuisblijven toch ook een aantal andere interessante mogelijkheden. Veel mensen besluiten om hun huis en tuin op te knappen, of tijd te besteden aan de dingen waar ze eerder geen tijd voor konden vrijmaken.Er zijn ook mensen die het moeilijk vinden om bezig te blijven, mensen die op zoek zijn naar inspiratie om de tijd zo goed mogelijk door te komen. Eerder gaven wij al de tip om de gratis cursus van het Rode Kruis te volgen. Vandaag komt daar weer een nieuwe tip bij!


Vraag jezelf eens af hoe het zit met de brandveiligheid in- en rondom je woonhuis. In hoeverre heb je met je gezin nagedacht over situaties die hopelijk nooit zullen voorvallen? Als ze wel voorvallen, weet je dan wat je moet doen? Heb je de mogelijkheden en maatregelen in kaart gebracht? Heb je eventuele vluchtroutes met het hele gezin geoefend? Veel mensen zullen deze vraag met nee moeten beantwoorden.


De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning, waarbij tientallen slachtoffers het niet overleven. Juist in deze tijd is het goed om hier even bij stil te staan. Vanuit thuis kun je goed nadenken over brandveiligheid en de brandweer helpt je daarbij. Om je op weg te helpen delen wij de "Doe de woningcheck" checklist van de brandweer. Loop de checklist eens door en bepaal wat voor jou belangrijk is om eventueel nog te verbeteren. Vergeet ook vooral niet om bepaalde afspraken vast te leggen en met je gezin de nodige vluchtroutes te oefenen.


Heb je vragen of wil je hulp bij een oefening, neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het opzetten van een calamiteitenplan of met het oefenen van bepaalde situaties. Ook bedrijven kunnen wij helpen met dit soort vraagstukken, maar in deze tijd helpen we ook graag de mensen thuis. Onze deur staat dus voor je open, maar doe zelf de deur dicht als je gaat slapen!


62 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page