top of page

Continuïteit door creativiteitGisterenavond zullen ongetwijfeld veel mensen de persconferentie van de overheid aandachtig hebben bekeken. De persconferentie die ons de bevestiging gaf waar we al bang voor waren, dit jaar geen seizoen van festivals en evenementen. Een begrijpelijke keuze, want de volksgezondheid staat op de eerste plaats en dat kunnen wij alleen maar onderstrepen.


Het heeft ons op veel punten duidelijkheid gegeven, maar duidelijkheid biedt niet altijd een oplossing voor de problemen die zijn (of gaan) ontstaan. Enerzijds dus duidelijkheid, anderzijds misschien nog wel meer onzekerheid.


Toch hebben we in de afgelopen weken gezien dat deze verschrikkelijke crisis ook kansen kan bieden. We zien dat mensen creatiever worden, meer samenwerken, meer voor elkaar over hebben, elkaar helpen en dat op allerlei verschillende manieren. Dat geldt ook voor ons. We proberen de eindjes aan elkaar te knopen, elkaar te helpen, elkaar te steunen en elkaar gerust te stellen, maar we proberen ook om goed voor elkaar te zorgen.


Ook bedenken we veel nieuwe dingen. Brainstormen we samen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Sommige ideeën strepen we snel weer door, andere werken we meteen verder uit. Niemand weet in deze situatie precies wat het beste is om te doen en hoe dit uiteindelijk allemaal zal gaan aflopen. Daarom moeten we blijven zoeken, blijven proberen en blijven bijstellen. Steeds weer opnieuw. Uiteindelijk kunnen we terugblikken en van deze hele situatie iets vinden. Dan kunnen we evalueren en bepalen wat het ons heeft gebracht en wat we hiervan hebben geleerd.


Voor deze situatie is geen standaard script, maar gaandeweg bedenken we allemaal een manier om hiermee om te gaan en dat is creativiteit. Iets wat steeds belangrijker zal worden en daarom willen we daar graag even bij stil staan. Naast respect is creativiteit momenteel misschien wel het belangrijkste. Wie creatief is en zich kan aanpassen, maakt de meeste kans om deze periode te overleven.


Wij blijven in ieder geval ons uiterste best doen en daarbij denken we niet alleen aan onszelf. We zijn en blijven immers hulpverleners, dus erop gefocust om anderen te helpen, waarbij we graag goed willen samenwerken en goed zullen nadenken bij alles wat we doen. Onder aan de streep hebben we elkaar echt allemaal nodig en daarom roepen we op tot creativiteit. Mocht u van onze creativiteit gebruik willen maken, dan weet u ons inmiddels te vinden.

116 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page