top of page

Evenementen binnenkort mogelijk!


Na ruim een jaar wachten, volgde gisteren dan eindelijk het verlossende woord. Evenementen kunnen weer worden georganiseerd en dat is ontzettend fijn nieuws. Niet alleen voor ons en onze klanten, maar ook voor onze mede-leveranciers die personeel leveren voor bijvoorbeeld horeca, schoonmaak en techniek.


Toch zijn er ook nog wel uitdagingen. Niet alleen door de corona maatregelen die beperkt van kracht blijven, maar ook vanwege diverse andere factoren. We zien dat organisatoren evenementen willen inhalen en dat in een behoorlijk drukke periode, waardoor er nog meer evenementen op de agenda staan dan normaal. Daarnaast merken we vooral ook terughoudendheid van hulpdiensten zoals de politie, die niet voldoende capaciteit hebben om te kunnen ondersteunen tijdens deze evenementen. De druk op de beveiligingsbedrijven neemt daardoor verder toe. Er moet meer beveilingspersoneel en medisch personeel ingezet worden, om de veiligheid en de overgebleven corona maatregelen te kunnen garanderen. Dat wordt een uitdaging.


Vanwege de corona crisis is namelijk een behoorlijke schaarste ontstaan; veel bedrijven hebben lang niet meer zoveel personeel als voorheen, om alle aanvragen te kunnen invullen. Medewerkers hebben het afgelopen jaar elders inkomensmogelijkheden gezocht en ook gevonden. Zij werkten veelal naast een studie of in combinatie met een andere baan. Sommigen hebben zich laten omscholen en zijn met andere of nieuwe toekomstplannen bezig. Anderen hebben ervoor gekozen om meer in de weekenden thuis te willen zijn en de evenementen vinden juist dan plaats. Kortom, de vraag naar personeel is een stuk groter geworden, maar het aanbod is kleiner geworden.


Ook wij ondervinden wat van deze problemen en hebben het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van enkele medewerkers. Gelukkig zijn we tijdig gestart met het zoeken en opleiden van nieuwe medewerkers. Omdat de begeleiding vooral op afstand moest plaatsvinden en de examens langere tijd stil hebben gelegen, konden we veel aan kwalitatieve ondersteuning doen om onze aspiranten goed voor te bereiden op het aankomende seizoen. We hebben vooral geïnvesteerd in hospitality en veilig werken.


Daarnaast hebben wij vooral goede afspraken met collega bedrijven gemaakt, om samen de druk aan te kunnen die komen gaat. We zijn dichter bij elkaar dan ooit en ondersteunen waar mogelijk. Sommige initiatieven pakken we gezamenlijk op en er ontstaan veel nieuwe inzichten. Met onze klanten hebben we continue contact onderhouden en al veel vooruit kunnen werken in alle voorbereiding naar het aankomende half jaar. De verbindingen met ons huidige team, onze collega bedrijven en met onze klanten is eigenlijk alleen maar sterker en intenser geworden en dat geeft goede moet voor het aankomende seizoen.


We hopen dat gemeenten verstandig zullen omgaan met vergunningsaanvragen, goede samenwerkingsverbanden ervoor zorgen dat we de druk van het aankomende seizoen aankunnen en we met zijn alle snel weer kunnen herstellen. Wij zijn er dus wel klaar voor en hebben vooral zin om weer aan de slag te gaan. We kunnen niet wachten om bezoekers te zien genieten van een goed georganiseerd, veilig evenement. Dat is tenslotte waar we het voor doen. Met een diepe buiging voor alle gedupeerde en geduldige bedrijven, kan wat ons betreft een hele mooie zomer beginnen.


Klik hier voor meer informatie over wat straks wel- en niet mag.

U wordt doorverwezen naar de website van Rijksoverheid.

74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page