top of page

Inzet sus-teams ter ondersteuning corona-aanpak


De afgelopen weken hebben wij niet stilgezeten, maar ons voorbereid op een nieuwe dienstverlening, welke wij actief hebben aangeboden aan enkele gemeenten. Na een korte en efficiënte voorbereidingsfase, hebben we een intensieve samenwerkingsvorm weten te realiseren waarbij ook de politie enthousiast heeft bijdragen.


Deze vorm van samenwerking is gericht op de hulpvraag rondom de heropening van de horeca. Horecagelegenheden moesten nadenken en plannen maken om zich optimaal voor te bereiden en hadden daarbij nog veel vragen en enkele zorgen. Niet alleen de horeca, maar ook de overheid was zoekende om het juiste te doen. De overheid wil niet meteen straffen, maar juist een handreiking bieden voor de horecaondernemers na de zware tijd die zij tot nu toe al gehad hebben.


Een horecaondernemer kan in de voorbereidingsfase haar inrichting nog zo goed hebben opgesteld, maar wie controleert of gasten niet toch te dicht bij elkaar gaan staan of tafels en stoelen (al dan niet bewust) verschoven worden? Daarnaast kan er een discussie ontstaan bij wachtende mensen en hierop moet toezicht worden gehouden.


Wij zijn als beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in crowdmanagement en gewend om sturing te geven aan verschillende soorten publiekstromen. Daarom konden wij een bijdrage leveren in de advisering in het voortraject en ondersteunen wij zowel horeca als gemeenten vanaf vandaag in de vorm van sus-teams.

Doel is om (als een soort tussenlaag tussen gemeente en horeca), ervoor te zorgen dat mensen aanspreekbaar blijven op gedrag. De eerste problemen worden hierdoor makkelijk en snel gesust. We doen dat in mobiel verplaatsbare teams, zodat in een groter gebied meerdere locaties bezocht kunnen worden.


Het is bewonderenswaardig dat de gemeente ons initiatief steunt en deze opdracht aan ons heeft toevertrouwd. Op deze manier kunnen ook wij een steentje bijdragen aan deze moeilijke tijd. Wij wensen alle horecaondernemers succes met de heropening en laten we een beetje rekening houden met elkaar.

268 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page