top of page

Mogelijk vanaf juli weer evenementenHet kabinet komt organisaties tegemoet als hun evenementen in de tweede helft van dit jaar vanwege coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. Ze krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift en ontvangen de rest als lening. Dat laat staatssecretaris Mona Keijzer.


Keijzer en minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) hebben de details van de regeling vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Organisaties uit de sport- en entertainmentbranche vragen al sinds eind vorig jaar om een garantiefonds, zodat ze zonder grote risico's kunnen beginnen met het voorbereiden van evenementen die in de zomer en het najaar plaatsvinden. Met deze regeling kunnen zij dus van start.


De regeling geldt voor festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen in Nederland die gepland staan tussen 1 juli en 31 december 2021. De regel geldt niet voor organisaties die dit jaar voor het eerst een evenement opzetten. Met het geld worden de kosten die organisaties maken voor bijvoorbeeld logistiek, veiligheid en personeel gedekt als het festival niet doorgaat. De regeling geldt niet voor het betalen van gages aan buitenlandse artiesten.


Eerder geplande evenementen kunnen worden verschoven naar een datum vanaf juli 2021 om ook aanspraak te kunnen maken op de regeling. In totaal is er 385 miljoen euro voor de regeling gereserveerd.


Bron: www.nu.nl

98 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page