top of page

Wat als de hoop er niet meer is?


De afgelopen maanden bestonden voor onze branche voornamelijk uit onzekerheid, een beetje hoop, teleurstellingen en dat steeds weer opnieuw en in diezelfde volgorde. Gelukkig was er vertrouwen in dat wat de overheid ons telkens voorhield. Daardoor hielden we het vol om te hopen. Maar wat als de hoop er niet meer is? Als de teleurstellingen veranderen in frustraties en de onzekerheid niet meer weg gaat?


Het is een zomerse zaterdagmiddag als ik dit schrijf vanuit mijn bankje in de tuin, met de warme zon die hoog aan de hemel staat tussen een paar wolkjes en dat alles bij een prima temperatuurtje. Jaren geleden had ik nooit durven denken, dat ik ooit midden in het festivalseizoen tijd zou hebben voor datgene wat ik nu aan het doen ben. Het voelt dan ook heel ongewoon. Met deze ideale weersomstandigheden, zou ik eigenlijk ergens op een veldje horen te staan om bij te dragen aan de zorg voor veiligheid van duizenden mensen die aan het genieten zijn van een mooi evenement, een prachtige show of een betekenisvol concert. Het mag helaas niet zo zijn.


Lang heb ik mezelf stil gehouden, omdat ik vertrouwde op datgene wat de overheid ons steeds heeft voorgehouden en zelfs heeft beloofd. "Het komt wel goed, we weten wat we doen". Deze overtuigende woorden van Mark en Hugo waren voldoende om me gerust te stellen, maar ik kan niet anders dan toegeven dat dit volledig is opgegaan in vooral vragen en twijfels. Als je al niet meer kunt vertrouwen op wat de overheid zegt, wat moet je dan nog?


In ieder geval je stem laten horen en dat zal ik doen. Vertrouwen op onszelf en samenwerken met iedereen die in het zelfde schuitje zit en dat zal ik doen. Zorgen voor de mensen die altijd voor ons klaar staan en dat zal ik doen. Hopen op een spoedig ander beleid of andere mensen die het beleid moeten uitvoeren en dat zal ik doen. Zorgen dat ik gemotiveerd blijf om samen met iedereen te werken aan een betere toekomst en dat zal ik doen. Minder snel vertrouwen op wat de overheid ons toezegt en dat zal ik doen. Stiekem de hoop dus niet opgeven en dat zal ik dan dus ook maar niet doen.Ferrie Smits

FeDa Security Solutions

185 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page