top of page

We zijn met elkaar in staat om datgene te doen wat nodig is


Het begon allemaal zoals elk ander jaar. Een spetterende jaarwisseling, mooie feesten, gezelligheid, leuke mensen en schitterend vuurwerk. Dit zou wederom een succesvol jaar worden, met veel nieuwe projecten en nieuwe relaties. Ook carnaval was weer als vanouds en voor ons de warming-up voor het aankomende evenementenseizoen.


Vrij snel daarna hebben we kennis moeten maken met het corona virus, wat alles anders heeft gemaakt. We hebben harde klappen gekregen, net zoals vele andere ondernemers. Klappen die gezorgd hebben voor grote verliezen. Niet alleen in omzet, maar ook in medewerkers, leveranciers en klanten. De omzet daalde enorm, medewerkers werden ziek en zochten noodgedwongen elders een inkomen, leveranciers waren gesloten of verloren net als sommige klanten hun bestaansrecht.


Ik wil ook even stil staan bij familie, kennissen en vrienden. Door de verschrikkelijke gevolgen van het virus werden veel mensen ziek, sommige naasten hebben we verloren en bij veel mensen heerst langdurige angst, wat tot psychische klachten heeft geleid. Dat is verschrikkelijk. We zagen foto’s van medewerkers die hun ouders, opa’s en oma’s in speciale pakken of op grote afstand moesten bezoeken en een enkele keer bereikte een rouwkaart onze brievenbus.


Ondanks alles heeft corona ook voor nieuwe inzichten gezorgd, uiteindelijk voor nieuwe kansen en een stukje ontwikkeling. Wij hebben geen seconde stilgezeten. We zijn direct aan de slag gegaan om onze hulp en expertise aan te bieden aan eenieder die onze hulp kon gebruiken in de problematiek die dit virus met zich meebrengt. Daardoor hebben we nieuwe markten kunnen aanboren en hebben we veel nieuwe dingen mogen leren. Zo hebben we in korte tijd heel veel opdrachtgevers massaal voorzien van adviezen, terwijl we dit normaliter op kleinere schaal deden. We hebben ons verdiept in het publieke domein en nieuwe opleidingen gevolgd. We zijn letterlijk uit onze comfort zone gestapt en we hebben veel nieuwe inzichten gekregen. We hebben tijd gehad om na te denken over wat we in de toekomst anders gaan doen en wat we juist niet meer gaan doen.


Door de vele tegenslagen zijn we echt op de proef gesteld, maar we hebben ons er tot nu toe steeds doorheen geslagen. We hebben een nog intensievere band gekregen met onze medewerkers en we zijn nog creatiever en nauwer gaan samenwerken met onze opdrachtgevers. We hebben gezien dat mensen juist in deze tijd wat meer voor elkaar over hebben en in staat zijn om elkaar echt wat te gunnen.


Daarom willen wij vooral positief willen afsluiten. We zijn met elkaar in staat om datgene te doen wat nodig is. Laten we dat blijven doen. We hebben elkaar nodig. We zijn goed in het aanpassen van gedrag als andere leefomstandigheden ons daartoe dwingen en de mensen die zich het beste kunnen aanpassen, komen hier absoluut het sterkste doorheen. Via deze weg dank ik onze medewerkers, onze opdrachtgevers, leveranciers, gezinnen, families, vrienden en kennissen en wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een gezond 2021 toe.

69 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page